Сè-во-едно Автоматски локатор на дефекти на подземен кабел со висок напон Tdr

Краток опис:

СТАВКА: RUN-CFL01A

TDR предлокаторот за дефекти на кабелот се користи за мерење на дефекти со низок отпор, краток спој, дефекти при исклучување на отворено коло и истекување со висок отпор на кабли за напојување (високофреквентни коаксијални кабли, локални телефонски кабли, кабли за улично светло, закопани жици) на различни пресеци и диелектричните материјали и дефектите со блискост со висока отпорност, можат автоматски да генерираат извештаи за тестирање.


Детали за производот

Ознаки на производи

Конкурентна цена во Кина Интегриран локатор на дефекти на кабел Tdr

Точно и брзо откривање на дефект на примарниот изолациски кабел и дефект на обвивката под 220 kV, калибрирајте ја должината на кабелот; прецизно откривање на трендот и длабочината на поставување кабли. Компоненти на системот XHGG серија блиц кабел вина тестер, основниот дел на целата единица, главно за грубо тестирање на изолација грешка во EHV кабел.

Tdr-Cable-Fault-Locator

Технички параметри на овој тестер на дефекти на кабелот

Амплитуда на пулсот 400Vp-p
Ширина на пулсот Адаптивни
Мерење на растојание >60 км
Неточност Апсолутна грешка: ±10m, релативна грешка: ±1%
Приказ 12,1-инчен се-во-едно екран на допир
Систем Windows, USB 3.0
Тест должина на кабелот < 1 KM (кратко растојание), <3 KM (средно растојание), > 3KM (долго растојание)
Напојување Литиумска батерија 4 часа континуирана работа, напојување со наизменична струја
Стапка на земање примероци 200 MHz
Најдобра резолуција 0,5 м
Метод на мерење Метод на нисконапонски импулс

Карактеристики за локаторот на дефекти на кабелот Tdr

1.Виндоус систем

2. Работа со екран на допир

3.Интелигентно управување со кабли

4. Генерирање на извештаи во реално време

5. Анализа на суперпозиција на 10 пулсирања и 10 бранови со превртување

6.Автоматска анализа на растојанието на дефектот

7. Целосно автоматско континуирано земање примероци, никогаш не пропуштајте каква било бранова форма на празнење

8. Функција за масовно складирање на тест-бранова форма, брановите тестирани на лице место можат удобно да се складираат во инструментот во наведениот редослед за отповикување и набљудување во секое време


  • Претходно:
  • Следно:

  • Оставете ја вашата порака:

    Оставете ја вашата порака:

    Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја.