5kv Дигитален тестер на инструменти за мерење на отпорност на изолација на висок напон

Краток опис:

Ставка: RUN-IR505

Интелигентен високонапонски тестер на отпорност на изолација, со 4 опсези: 500V, 1000V, 2500V, 5000V, максималниот тест може да достигне 2TΩ.

СЕ СЕРТИФИКАТ, ЕМС тест извештај

Строга согласност со безбедносните стандарди за дизајн

Со функција за автоматско празнење


Детали за производот

Видео

Ознаки на производи

Ефтина цена Опрема за тестирање Отпорност Анализатори за електрична безбедност Мерач на отпор на тестер на изолација

detail-(1)

Спецификација на високонапонскиот тестер за изолација

Напојување со наизменична струја 220V±10%, 50/60 HZ, 20VA
Напојување со батерија 8,4V литиум-јонска батерија на полнење
Времетраење на батеријата 2500V@100M, околу 5 часа
Димензии 260*200*100 мм
Тежина 2,6 кг
Испитување на точноста на напонот 100% до 110% од номиналната вредност
Тековен опсег на тестирање 10 mA
Точност на тековното мерење 5% + 0,2 nA
Струја на краток спој 3 mA
Опсег и точност на тестот за отпор на изолација температура: 23±5ºC, релативна температура: 45 – 75%RH
Точност Опсег
500 V 1000 V 2500 V 5000 V
Неодредено <100 илјади <100 илјади <100 илјади <100 илјади
5% 100 илјади - 10 гр 100 илјади - 20 гр 100 илјади - 50 гр 100 илјади - 100 гр
20% 10 гр - 100 гр 20-200 гр 50-500 гр 100G-1T
Неодредено > 100 гр > 200 гр > 500 гр > 1 Т

Карактеристики на овој инструмент за мерење отпор на изолација

1. Опсег на отпор на изолација 2TΩ@5kV

2. Струјата на куса врска може да се прилагоди до 3mA.

3. Автоматски прикажувајте ги тестните вредности на индексот на поларизација (PI) и односот на апсорпција на диелектрик (DAR), што може да ја тестира струјата на истекување и капацитетот.

4. Одлични перформанси против пречки, точноста на тестот може да се гарантира дури и кога струјата на пречки достигнува 2mA.

5. Капацитивниот тест примерок брзо се испушта за да се избегне опасноста од искри предизвикани од вештачко празнење за време на тестирањето на кабелот.

6. Инструментот ја има традиционалната функција за автоматско празнење и може да го прикаже напонот на празнење во реално време (исто така има и подобрен производ со независно брзо празнење).

7. 2 вида методи за напојување: при користење на напојување со литиум-јонска батерија, траење на батеријата до 5 часа (2500V@100M тест отпор).

8. Може да се полни при употреба. Во случај на прекин на напојувањето, може автоматски да се префрли од напојување со наизменична струја на напојување со батерија.

750-4
detail-(3)

  • Претходно:
  • Следно:

  • Оставете ја вашата порака:

    Оставете ја вашата порака:

    Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја.